Anturijum

2.790,00 RSD

Pred vama je tropska biljka raskošnih cvetova koji traju i po nekoliko godina. Najčešće su crvene boje, ali mogu biti beli, pink, svetlo roze. Drugi naziv za ovu biljku je flamingov cvet, a poznat je i kao biljka gostoprimstva. Ova upečatljiva biljka ubedljivo će ulepšati vaš dom i učiniti ga otmenim. Sporo rastu pa prilikom kupovine slobodno izaberite primerak koji vam se najviše sviđa, bez bojazni da će se previše raširiti ili izrasti u visinu.

Nema na zalihama

Zašto moj Anturijum ne cveta?

Većina sobnih biljaka koje cvetaju traže prihranu preparatima sa najvećim udelom fosfora. U prolećnim i letnjim mesecima neophodno je da prihranjujete svoj Anturijum na dve nedelje.

Zašto listovi Anturijuma postoju žuti?

Iako nema mnogo prohteva, neophodno je da pregledate listove svog Anturijuma otprilike na mesec dana. Ukoliko primetite sitnu lepljivu paučinu na bilo kom delu lista, neophodno je da Anturijum pažljivo istuširate, najbolje u kombinaciji sa sapunom, i pratite njeno dalje stanje.

Zašto su listovi na Anturijumu povijeni na dole (oklembešeni)?

Ovo je najčešće rezultat preteranog zalivanja. Ukoliko vam je Anturijum u ukrasnoj saksiji, izvadite ga iz nje i proverite da il je dno natopljeno vodom. Ukoliko jeste, obavezno je prospite, a poželjno je i presaditi ga u suvi supstrat.

Koja je visina ove biljke?

Visina anturijuma je oko 50cm.

Anturijum nije zahtevan za održavanje. Najbolje će napredovati na svetlom mestu bez izlaganja direktnim sunčevim zracima (leti). Tokom zime, kada sunce nije jako, obezbedite mu prozor koji propušta najviše svetla. Neophodno mu je redovno zalivanje, zemlja ne treba nikad da bude skroz suva. Budući da spada u grupu epifita, potrebno mu je rastresito zemljište – kombinacija klasične zemlje za cveće, supstrata za orhideje, perlita i kokosovog treseta. Anturijum ne raste brzo, pa prvih nekoliko godina neće biti potrebno presađivanje.

Kako poručiti dostavu cveća iz cvećare Cvetam.rs?

Group-144

Izaberi aranžman

Cvetam je pripremio široku ponudu cveća i poklona za svaku priliku. Tvoje je samo da odabereš.

Group-145

Popuni podatke za dostavu

Kada se odlučiš, odabrani aranžman dodaj u korpu i popuni podatke za dostavu cveća na adresu!

Group-146

Odaberi način plaćanja

Keš ili kartica? Nudimo mogućnost plaćanja putem računa i potpuno bezbednog kartičnog plaćanja.

Group-147

Dostava u rekordnom roku

Sada ostaje da obavimo dostavu cveća na kućnu adresu. Uradićemo to u rekordnom roku!