Fikus

2.079,00 RSD

Sobne biljke u svaku prostoriju unose osećaj udobnosi i topline. Biljka koja je već decenijama krasi naše domove je očaravajući fikus, sa svojim kožastim, sjajnim listovima. Fikus iz Cvetam ponude je idealan izbor ukoliko želite da unesete malo zelenila u svoj dom ili kancelariju, a nemate dovoljno prostora za veće biljke. Fikus će oplemeniti svaki prostor, a kako nije zahtevan za održavanje, njegova nega vam neće oduzeti mnogo vremena.

Nema na zalihama

Zašto listovi na fikusu opadaju?

Listovi na fikusu obično opadaju ukoliko biljku previše ili premalo zalivate. Kako ćete znati koja situacija je u pitanju? Vrlo lako! U slučaju da lišće žuti i opada, vaš fikus ste prečesto zalivali. Ukoliko upada zeleno lišće, znači da vašu biljku ne zalivate dovoljno. Kako biste našli najbolju meru, kada zalijete fikus, podignite ga da osetite njegovu težnu. Ako je saksija lagana pre sledećeg zalivanja, to je dobar znak da je vaš fikus „žedan“. Naša preporuka je da ukrasna saksija u kojoj držite svoju biljku ima drenažne rupe i tanjirić, kako biste mogli lako da prospete višak vode.

Da li treba da prihranjujem svoj fikus?

Fikus može da se prihranjuje univerzalnim tečnim đubrivom tokom sezone, od aprila do septembra, koje se razblažuje prema uputstvu na pakovanju.

Koja je visina ove biljke?

Fikus je visine oko 30cm.

Fikus je tropska billjka koja voli dosta indirektne jake svetlosti te je držite najbolje pored prozora. Nemojte je premaštati, jer može odreagovati odbacivanjem listova.

Kako poručiti dostavu cveća iz cvećare Cvetam.rs?

Group-144

Izaberi aranžman

Cvetam je pripremio široku ponudu cveća i poklona za svaku priliku. Tvoje je samo da odabereš.

Group-145

Popuni podatke za dostavu

Kada se odlučiš, odabrani aranžman dodaj u korpu i popuni podatke za dostavu cveća na adresu!

Group-146

Odaberi način plaćanja

Keš ili kartica? Nudimo mogućnost plaćanja putem računa i potpuno bezbednog kartičnog plaćanja.

Group-147

Dostava u rekordnom roku

Sada ostaje da obavimo dostavu cveća na kućnu adresu. Uradićemo to u rekordnom roku!