Bela orhideja u saksiji

3.250,00 RSD

Orhideja je jedna od najprefinjeninijih sobnih biljaka. Pored prelepih cvetova koji mogu da traju mesecima, orhideja se može pohvaliti nežnim stabljikama sa velikim mesnatim listovima. Najčešće krase prozore do kojih nikad ne dolazi direktno sunce, mada se mogu naći i kao dekoracija u središtu sobe u izrazito svetloj prostoriji. Cvetovi orhideja su najrazličitijih boja, od bele, preko svetlo roze, ljubičaste i pink. U uobičajenim uslovima na našim prostorima cvetovi mogu da traju veoma dugo.

Saksija je uključena u cenu proizvoda.

Ukoliko želite, izaberite čestitku sa personalizovanom porukom
(+150,00 RSD)

Kako da moja orhideja češto cveta?

Cvetovi orhideje traju i po nekoliko meseci. Ipak, nakon što precveta, potrebno je da isečete deo stabljike na kome su bili cvetovi i to odmah ispod najnižeg cveta. Tako ćete obezbediti skorije cvetanje orhideje. Pored ovog trika, u toplijim mesecima godine, orhideju je neophodno prihranjivati đubrivom koje je posebno napravljeno samo za njih.

Zašto je korenje na mojoj orhideji počelo da žuti?

Ovo može i ne mora biti loš znak. Može samo da znači da je orhideja preterano zalivena i da je treba ostaviti da se osuši – bez zalivanja duži period nego inače. Međutim, ovo može biti znak da je orhideja počela da truli. U tom slučaju neophodno ju je presaditi u novi supstrat i dezinfikovanu saksiju ali i prethodno očistiti korenje – u kućnoj radinosti najbolje troprocentnim hidrogenom i malo cimeta.

Koja je visina ove biljke?

Prosečna visina ove biljke je 50-60cm.

Orhideja je divna sobna biljka cvetnica za koju važi pravilo da što više brige i nege dobija, to će se bolje razvijati. Voli svetla mesta, najčešće odmah pored prozora, ali nikako direktne sunčeve zrake. Orhideja ima tendenciju da se prevrne zbog mnogo cvetova i posledično teških grana. Ovo se može desiti posle nekog vremena – kada je tek kupljena ne jer su stabljike orhideje najčešće zakačene jedna za drugu pri vrhu. Međutim, vremenom, nakon nekoliko rezanja stabljiki, one mogu da počnu da rastu u stranu tako da ćete čitavu biljku morati da stabilizujete najbolje postavkom u tešku keramičku ili staklenu saksiju.

Zlatno pravilo u vezi gajenja orhideja je svakako način zalivanja – one se nikad ne zalivaju odozgo već odozdo – voda se nalije u posudu, orhideja se tu potopi (saksija orhideje u koju je zasađena) i ostavi 30 minuta do nekoliko sati.

Kako poručiti dostavu cveća iz cvećare Cvetam.rs?

Group-144

Izaberi aranžman

Cvetam je pripremio široku ponudu cveća i poklona za svaku priliku. Tvoje je samo da odabereš.

Group-145

Popuni podatke za dostavu

Kada se odlučiš, odabrani aranžman dodaj u korpu i popuni podatke za dostavu cveća na adresu!

Group-146

Odaberi način plaćanja

Keš ili kartica? Nudimo mogućnost plaćanja putem računa i potpuno bezbednog kartičnog plaćanja.

Group-147

Dostava u rekordnom roku

Sada ostaje da obavimo dostavu cveća na kućnu adresu. Uradićemo to u rekordnom roku!