dracena-m

Dracena – Zmajevo drvo

3.450,00 RSD

Dracena je jedna od najpoznatijih sobnih biljaka na našim prostorima. Tanko graciozno stablo i nežni tamnozeleni listovi su ono što krasi ovu biljku. Doputovala je sa Madagaskara i sa svojim prefinjenim izgledom postala nezaobilazni deo većine kolekcija sobnih biljaka.

Koliko često da zalivam Dracenu?

Dracena je biljka koja ni u kom slučaju ne voli da pliva u vodi. Kada je zalijete, jednostavno proverite da li je višak vode ostao u tacni ili ukrasnoj saksiji – ukoliko jeste, prospite. Korenje Dracene je osetljivo pa ukoliko ostane nekoliko dana u vodi, možda joj neće biti spasa.

Listovi na Draceni gube boju. Zbog čega?

Dracena marginata je otporna biljka. Međutim, ukoliko je vazduh suv, može se desiti da Dracenu napadnu sitni paukovi i oforme malu, jedva vidljivu lepljivu mrežu na listovima i njihovim naličjima. U tom slučaju dobro pregledajte biljku, istuširajte je i u narednom periodu pratite.

Zmajevo drvo raste sporo i ne traži preveliku pažnju. Tokom leta može da bude na terasi ili balkonu – u hladu a tokom zime na svetlom mestu u kući. Jedino na šta Dracena nije otporna jeste preterano zalivanje. Iako ne voli da joj korenje bude u vodi, obožava visoku vlažnost vazduha, pa joj treba orošavati listove nekoliko puta nedeljno. Potrebno ju je presaditi na nekoliko godina i to u rastresiti supstrat – kombinacija pH neutralne zemlje sa perlitom i zemljom za orhideje.

Kako poručiti dostavu cveća iz cvećare Cvetam.rs?

Group-144

Izaberi aranžman

Cvetam je pripremio široku ponudu cveća i poklona za svaku priliku. Tvoje je samo da odabereš.

Group-145

Popuni podatke za dostavu

Kada se odlučiš, odabrani aranžman dodaj u korpu i popuni podatke za dostavu cveća na adresu!

Group-146

Odaberi način plaćanja

Keš ili kartica? Nudimo mogućnost plaćanja putem računa i potpuno bezbednog kartičnog plaćanja.

Group-147

Dostava u rekordnom roku

Sada ostaje da obavimo dostavu cveća na kućnu adresu. Uradićemo to u rekordnom roku!