Sanseverija

3.069,00 RSD

Sanseverija, poznata i kao „svekrvin jezik“ ili „indijansko pero“, je popularna sobna biljka koja potiče iz Afrike. Iako postoji više od 70 vrsta ove biljke, u zatvorenom prostoru se gaji samo desetak. Sanseverija je idealan izbor za sve one koji „brzo žive“ i imaju manjak slobodnog vremena. Vrlo je laka za održavanje a može opstati i u uslovima slabije osvetljenosti. Doprinosi pročišćavanju vazduha, jer uklanja toksične supstance iz prostorije. Zbog svog jednostavnog održavanja i atraktivnog izgleda, sanseverija je popularan izbor za kuće i kancelarije.

Nema na zalihama

Da li je Sanseverija zahtevna za gajenje?

Kao što smo spomenuli, Sanseverija je vrlo zahvalna za održavanje. Voli topao i suv vazduh, a optimalna temperatura za čuvanje iznosi između 18 i 25ºC. Izbegavajte da je držite u hladnijim prostorijama gde je temperatura niža od 10ºC, osim ako ne želite da ovaj „svekrvin jezik“ zauvek „skratite“.

Koliko često treba da zalivam ovu biljku?

U zimskim mesecima, sanseveriju može zalivati samo jednom mesečno, dok u letnjim to činite na 10 dana. Prilikom zalivanja koristite odstajalu vodu, sobne temperature, nikako hladnu ili vodu sa česme. Sanseverija ne voli preteranu vlagu, te obavezno prospite višak vode iz tanjirića.

Koja je visina ove biljke?

Visina sanseverije je oko 25cm.

Napomena: Sanseverija je osteljiva na promene, pa je nemojte premeštati sa jednog mesta na drugo. Takođe, presađivanje obavite samo u slučaju da je saksija postala mala.

Kako poručiti dostavu cveća iz cvećare Cvetam.rs?

Group-144

Izaberi aranžman

Cvetam je pripremio široku ponudu cveća i poklona za svaku priliku. Tvoje je samo da odabereš.

Group-145

Popuni podatke za dostavu

Kada se odlučiš, odabrani aranžman dodaj u korpu i popuni podatke za dostavu cveća na adresu!

Group-146

Odaberi način plaćanja

Keš ili kartica? Nudimo mogućnost plaćanja putem računa i potpuno bezbednog kartičnog plaćanja.

Group-147

Dostava u rekordnom roku

Sada ostaje da obavimo dostavu cveća na kućnu adresu. Uradićemo to u rekordnom roku!